Mehiläiskummi

150,00 

4 varastossa

Kuralan kartanotilalla on tarhattu mehiläisiä vuodesta 2018 alkaen. Tarhauksen aloittamiseen oli kaksi syytä ylitse muiden: rakkaus hunajaan ja huoli pölyttäjäkadosta. Mehiläistarhauksen myötä oma hunajankulutuksemme on moninkertaistunut, mutta pölyttäjillä ei isossa kuvassa mene yhtään paremmin. Paikallisesti eli kartanotilan puutarhassa muutos on kuitenkin merkittävä: omenat, viinimarjat, vadelmat ja muut hyönteispölytteiset kasvit tuottavat enemmän ja paremman laatuista satoa. Myös lähimetsässä on enemmän puolukoita ja mustikoita ja ne ovat isompia. Näin myös pölyttäjien ratkaiseva merkitys luonnolle ja välillisesti myös ihmiselle konkretisoituu.

Mehiläistarhaus näkyy osaltaan myös kartanotilan nurmialueilla. Alkukesällä voikukkien kukkiessa keltaisenaan näimme aikaisemmin hirvittävän määrän rikkaruohoja ja oli suorastaan kiire leikata ne ruohonleikkurilla silpuksi. Nykyään näemme yltäkylläisen ruokapöydän mehiläisille, joka auttaa yhdyskuntaa kehittymään vahvaksi ennen keskikesän pääsatokautta ja ruohonleikkuulla ei ole erityinen kiire. Myös loppukesällä apiloiden kukkiessa voi jonkun mielestä kartanotilan nurmikot näyttää pitkiltä ja jopa hoitamattomilta, mutta kehoitamme erityisesti aurinkoisena päivänä kiinnittämään huomioita apiloissa pörisevien mehiläisten ja kimalaisten määrään ja ajattelemaan pienen hetken meille kaikille hyvin tärkeitä pölyttäjiä.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta eikä varmasti haluakaan ruveta itse tarhaamaan mehiläisiä, vaikka pitäisikin hunajasta ja olisi huolissaan pölyttäjäkadosta. Nämä kaksi asiaa voi kuitenkin yhdistää ryhtymällä kartanotilan mehiläiskummiksi! Tarjoamme rajoitetulle määrälle mehiläiskummeja mahdollisuuden nauttia makeasta hunajasta, perehtyä mehiläisten ihmeelliseen maailmaan ja samalla tukea pienten ahkerien pölyttäjien uurastusta. Mehiläiskummina saat:

  • oman nimikkopesän kartanotilan mehiläistarhalta
  • nimikkopesän kuulumisia sähköpostiisi
  • yhden opastetun pesäkäynnin erikseen sovittuna ajankohtana kesällä joko paikanpäällä tai videoyhteyden välityksellä
  • 10 prk (a 450g) Kuningatar hunajaa valintasi mukaan joko heti ryhtyessäsi mehiläiskummiksi edellisen vuoden sadosta tai elokuussa kuluvan vuoden sadosta
  • todistuksen mehiläiskummina toimimisesta

Hinta 150 eur per vuosi