Tilausruokailu

Kuralan kartanotilan keittiöstä arkiruoat ja juhlaherkut tilauksesta

Kuralan kartanotilan keittiö on avoinna tilauksesta ryhmille. Valmistamme kaiken ruoan alusta alkaen itse ja mahdollisimman läheltä tulevista raaka-aineista. Oman kotipuutarhan tuotteita käytämme sesongin mukaan. Kasvimaan yrttien lisäksi listalla ovat mm. raparperi, viinimarjat ja omenat.

Kuralan kartanotilan kokkina toimii Päivi Lehtonen, joka on kotoisin Yläneen naapuripitäjästä, Euran Lellaisista, mutta asuu nykyisin Nousiaisissa. Päivi on innokas lähiruoan puolestapuhuja, joka etsii houkuttelevia raaka-aineita lähiseudun tuottajilta. Kokkimme on ehtinyt suht nuoresta iästään huolimatta jo väitellä ekologian alalta tohtoriksi, ja lisäksi hän on aktiivinen kansanperinne- ja musiikki-ihminen. Päivin käsiala on myös osa ohjelmapaketeistamme sivuillamme, ja hän tulee suureksi osaksi toteuttamaan ne. Ja vaikka tämän akateemisen pitokokin bravuurit löytyvätkin suomalaisten perinneruokien ja ulkosalla valmistettavien riistaruokien joukosta, hän viihtyy myös muunlaisten ruokateemojen parissa. Jos siis haluat viettää Kuralassa viikinkihenkisen, keskiaikaistyylisen, thaimaalaisen, meksikolaisen tai vaikkapa italialaisen ruokailuhetken, se onnistuu kyllä!

Menuesimerkkejä

Häämenu

Tilliperunat
Valkosipulisilakat
Savulohi
Graavilohi
Kauden vihersalaatti
Sienisalaatti
Kreikkalainensalaatti tai caesarsalaatti
Täytetyt kananmunat
Yläneen palvaamon savupalvirullat
Talon lihapullat
Kotoinen maitojuusto

Grillatut kasvikset
Härän ulkofile punaviinikastikkeella
Kermaperunat

Talon leipä (vaaleaa ja tummaa leipää), voi
Ruokajuomina kotikalja, maito ja vesi

Kakku
Suklaakakku vadelma tai aprikoositäytteellä
Kahvi/tee

Lähiruokamenu (minimi ryhmäkoko 10 hlö)

Savukalamousse saaristolaisleivällä
Karitsankyljys kasvispyreepedillä kermaisella siitake- tai metsäsienikastikkeella ja kauden vihanneslisäkkeellä
Kauden marja/hedelmäjälkiruoka, kahvi ja tee


Juhlava lähiruokamenu
(minimi ryhmäkoko 20 hlö)

Yläneen palvaamon saunapalvi
Kauden kalaa
Talon vihersalaatti kauden vihanneksin
Etikkakurkut
Täytetyt Oksasen luomukananmunat
Yrttimarinoitu Oksasen tilan lampaanfilee
Salon sienimön kermainen luomusiitakekastike
Uunipaahdetut tomaatit
Uunilohkoperunat
Kauden jälkiruoka, kahvi ja tee

Keittolounas (minimi ryhmäkoko 10 hlö)

Kuralan rehevä maalaiskeitto
Saaristolaisleipä, patonki, levite
Maito ja vesi
Kotoisa marjapiirakka vaniljakastikkeella, kahvi ja tee