Kartanon huoneet

Majoitu viihtyisästi vanhan talon tunnelmassa

Kartanotilan 1830-luvulla rakennetun päärakennuksen yläkerrassa sijaitsevassa kahden hengen huoneessa vietät yösi mukavasti ja rauhaisasti, vanhan hirsitalon tunnelmaa aistien. Kaikki huoneemme ovat persoonallisesti sisustettuja ja erilaisia -huoneet on nimetty talon entisten asukkaiden mukaan. Huomioimme varauksen yhteydessä esitetyt huonetoiveet mahdollisuuksien mukaan. Kartanon huoneissa majoitukseen sisältyy aamiainen, joka tarjoillaan alakerran aamiaishuoneessa. Kaikissa huoneissa on käytettävissä maksuton langaton Internetyhteys (WLAN / WiFi). Valasrannalle tansseihin suuntaaville tarjoamme tanssi ja yövy paketteja.

Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, jossa suihku ja wc sekä tv. Kesäkaudelle 2018 panostamme huoneiden viihtyisyyteen parantamalla niiden varustelutasoa. Huoneet ovat varattavissa myös yhden hengen huoneina. Lisävuode on mahdollista sijata Loviisan ja Signen huoneisiin, huomioittehan asian varatessanne lisävuoteellista huonetta. Yläkerran aulassa majoittujien yhteiskäytössä oleva jääkaappi soveltuu vaikkapa piknikeväiden säilyttämiseen! Lisää kuvia huoneista löydät sivun alareunan kuvagalleriasta.

Hinnasto

  2 hlö  1 hlö
Kartanon huoneet 1.5.18- 115 €/vrk 85 €/vrk
Lisävuode (lasten) saatavilla vain Signen ja Loviisan huoneisiin 25 €/vrk  
     
Rahka-mökin huoneet (ei sis. aamiaista) 80€/vrk  60€/vrk
     

Hinnat sisältävät liinavaatteet ja aamupalat (kartanon huoneissa). Pikkulapset nukkuvat vanhempien välissä ilmaiseksi. Huone on käytettävissä saapumispäivästä klo 16 alkaen lähtöpäivään klo 12 saakka.
Valasrannan tanssileirin aikana huoneet ovat varattavissa vain kahden hengen huoneina.

Varauksen voi tehdä puhelimitse (02 256 3203), sähköpostitse, ota yhteyttä -lomakkeella, joka löytyy sivun oikeasta reunasta tai kotisivujemme varauspalvelusta (Booking.com).

Hedvigin huone

Jägerhornien aatelissukuun kuuluneelta Hedvig Jägerhornilta nimensä saanut huone sijaitsee talon pohjoispäädyssä. Tämä talon alkuperäinen huone remontoitiin vuonna 2011, jolloin siihen rakennettiin kylpyhuone ja vanha leveälankkuinen puulattia otettiin jälleen esiin. Huoneen kalustuksena on  vanha, Laura-emännän isoisän hankkima sohvakalusto 1930-luvulta. Lisäksi huoneessa on televisio sekä kirjoituspöytä ja parivuode. Hedvigin huone on talon emännän suosikkihuone. Hedvig Eugenie Blechardina Jägerhorn asui Kuralassa vuosina 1889-1900.

Signen huone

Signen huone on päärakennuksen majoitustiloista uusin. Tämä kokonaan uusi huone rakennettiin keväällä 2011. Huone kuitenkin henkii historiaa, sillä sen sisustukseen kuuluu mm. vanha Singer-merkkinen ompelukone. Seinällä on nähtävillä keisarillinen julistus vuodelta 1832, sekä Louise Jägerhornin lasten kaunokirjoitusharjoituksia. Papereilla on aikoinaan tiivistetty hirsiseinää ja nämä dokumentit ovat nähtävissä seinässä ullakolta löydettyjen vanhojen ikkunalasien läpi. 1800-luvun lopulla Kuralaa isännöineen Rancken suvun tytär Signe asui lapsuutensa kesät Yläneellä Kuralassa ja opiskeli Helsingissä. Nykyinen huone varmasti poikkeaa Signen ajan opiskelijaboxista, sillä huoneessa on oma kylpyhuone ja televisio sekä kirjoituspöytä. Huoneessa on kaksi erillistä sänkyä.

Loviisan huone

Eteläpäädyssä sijaitsevan valoisan Loviisan huoneen ikkunoista avautuu näkymä puutarhaan ja Turun tien suuntaan. Tämä tilava huone on Hedvigin huoneen peilikuva, talon alkuperäinen, hirsirunkoinen päätykamari. Huoneen nimi on suomennos Jägerhorn-suvun vapaaherratar Louisesta. Leskirouva Anna Helena Louise asui Kuralassa kuolemaansa asti vuoteen 1900 ja oli Yläneen aatelisista viimeinen.  Huoneessa on myös televisio, kirjoituspöytä ja sohva. Vuode on parisänky, jonka sängyt eivät ole siirrettävissä erilleen.

Tiedot ja vuosiluvut huoneiden kuvauksissa on kerätty kirjasta Pia Mattila-Lonka: Kartanoita ja korven kansaa -Yläneen historia nälkävuosilta 2000-luvulle (2001).

Kuvagalleria

Hedvigin huoneen kirjoituspöytä

Vastaanottotiski alakerran aulassa

Loviisan huoneen sohva

Signen huoneen kylpyhuone

Kartanotilan itseleivottu tummaa limppua

Hedvigin kylpyhuone

Loviisan huoneen parivuode

Signen huone