Kartanon huoneet

Majoitu viihtyisästi vanhan talon tunnelmassa

Kartanotilan 1830-luvulla rakennetun päärakennuksen yläkerrassa sijaitsevassa kahden hengen huoneessa vietät yösi mukavasti ja rauhaisasti, vanhan hirsitalon tunnelmaa aistien. Kaikki huoneemme ovat persoonallisesti sisustettuja ja erilaisia -voit vaikka valita mieleisesi tunnelman mukaan! Huonemajoitukseen sisältyy aamiainen, joka tarjoillaan alakerran aamiaishuoneessa. Kaikissa huoneissa on käytettävissä maksuton langaton Internetyhteys (WLAN / WiFi). Valasrannalle tansseihin suuntaaville tarjoamme tanssi ja yövy paketteja.

Kahdessa huoneessa on oma kylpyhuone, jossa suihku ja wc, kahden huoneen yhteinen kylpyhuone sijaitsee käytävällä. Huoneet ovat varattavissa myös yhden hengen huoneina. Lisävuode on mahdollista sijata Loviisan ja Signen huoneisiin, huomioittehan asian varatessanne lisävuoteellista huonetta. Yläkerran aulassa majoittujien yhteiskäytössä oleva jääkaappi soveltuu vaikkapa piknikeväiden säilyttämiseen! Lisää kuvia huoneista löydät sivun alareunan kuvagalleriasta.

Hinnasto

2 hlö  1 hlö
Hedvigin huone 95 €/vrk 65 €/vrk
Signen huone 95 €/vrk 65 €/vrk
Loviisan huone 80 €/ vrk 55 €/vrk
Lotan huone 80 €/ vrk 55 €/vrk
Lisävuode (lasten) 25 €/vrk

Hinnat sisältävät liinavaatteet ja aamupalat. Pikkulapset nukkuvat vanhempien välissä ilmaiseksi. Huone on käytettävissä saapumispäivästä klo 16 alkaen lähtöpäivään klo 12 saakka.
Valasrannan tanssileirin aikana huoneet ovat varattavissa vain kahden hengen huoneina.

Varauksen voi tehdä puhelimitse (02 256 3203), sähköpostitse, ota yhteyttä -lomakkeella, joka löytyy sivun oikeasta reunasta tai kotisivujemme varauspalvelusta (Booking.com).

Hedvigin huone

Jägerhornien aatelissukuun kuuluneelta Hedvig Jägerhornilta nimensä saanut huone sijaitsee talon pohjoispäädyssä. Tämä talon alkuperäinen huone remontoitiin vuonna 2011, jolloin siihen rakennettiin kylpyhuone ja vanha leveälankkuinen puulattia otettiin jälleen esiin. Huoneen kalustuksena on  vanha, Laura-emännän isoisän hankkima sohvakalusto 1930-luvulta. Lisäksi huoneessa on televisio sekä kirjoituspöytä ja parivuode. Hedvigin huone on talon emännän suosikkihuone. Hedvig Eugenie Blechardina Jägerhorn asui Kuralassa vuosina 1889-1900.

Signen huone

Signen huone on päärakennuksen majoitustiloista uusin. Tämä kokonaan uusi huone rakennettiin keväällä 2011. Huone kuitenkin henkii historiaa, sillä sen sisustukseen kuuluu mm. vanha Singer-merkkinen ompelukone. Seinällä on nähtävillä keisarillinen julistus vuodelta 1832, sekä Louise Jägerhornin lasten kaunokirjoitusharjoituksia. Papereilla on aikoinaan tiivistetty hirsiseinää ja nämä dokumentit ovat nähtävissä seinässä ullakolta löydettyjen vanhojen ikkunalasien läpi. 1800-luvun lopulla Kuralaa isännöineen Rancken suvun tytär Signe asui lapsuutensa kesät Yläneellä Kuralassa ja opiskeli Helsingissä. Nykyinen huone varmasti poikkeaa Signen ajan opiskelijaboxista, sillä huoneessa on oma kylpyhuone ja televisio sekä kirjoituspöytä. Huoneessa on kaksi erillistä sänkyä.

Loviisan huone

Eteläpäädyssä sijaitsevan valoisan Loviisan huoneen ikkunoista avautuu näkymä puutarhaan ja Turun tien suuntaan. Tämä tilava huone on Hedvigin huoneen peilikuva, talon alkuperäinen, hirsirunkoinen päätykamari. Huoneen nimi on suomennos Jägerhorn-suvun vapaaherratar Louisesta. Leskirouva Anna Helena Louise asui Kuralassa kuolemaansa asti vuoteen 1900 ja oli Yläneen aatelisista viimeinen. Loviisan ja Lotan huoneen yhteiskäytössä olevaan kylpyhuoneeseen on käynti Loviisan huoneen eteisestä. Huoneessa on myös televisio, kirjoituspöytä ja sohva, sängyt ovat vierekkäin parisänkynä.

Lotan huone

Lotan huone on päärakennuksen majoitustiloistamme vaatimattomin, mutta valoisassa vaikkakin pienehkössä huoneessa vietät kesäyön ullakkokamaritunnelmassa, ikkunan alla olevan vaahteran lintuja kuunnellen. Huoneen nimi juontaa sekin aatelissuku Jägerhornien aikaan Kuralassa; Carlotta Elisabeth Knorring oli leskirouva Louisen tyttärien Constansen ja Hedvigin seuraneitinä aikana jolloin Kuralassa palveli kaikkiaan 26 palkollista. Eteläpäädyssä  sijaitsevassa Lotan huoneessa on kaksi erillistä joustinsänkyä. Kylpyhuone/WC sijaitsee kulman takana ja sinne on käynti Loviisan huoneen eteisestä.  Myös tämän huoneen varustukseen kuuluu televisio.

Tiedot ja vuosiluvut huoneiden kuvauksissa on kerätty kirjasta Pia Mattila-Lonka: Kartanoita ja korven kansaa -Yläneen historia nälkävuosilta 2000-luvulle (2001).

Kuvagalleria

Hedvigin huoneen kirjoituspöytä

Lotan huoneen nojatuoli

Vastaanottotiski alakerran aulassa

Hedvigin kylpyhuone

Signen huoneen kylpyhuone

Lovisan ja Lotan huoneen yhteinen kylpyhuone

Kartanotilan itseleivottu tummaa limppua