Maalaishäät

Häät maalaiskartanossa

Kuralan kartanotila lyhyen ajomatkan päässä Turusta on oiva hääpaikka maalla, romanttisessa maalaisympäristössä. Auringon paisteisina kesäpäivinä kartanotilan pihamaalla on vihitty jo useita morsiuspareja, mutta sateen varalta tanssilatomme soveltuu paitsi juhlien ohjelmapaikaksi, myös vihkimiseen. Tanssiladossa on sananmukaisesti tilaa tanssille 100m2 sekä pieni esiintymislava, siirrettäviä penkkejä ja hirsikalusteiset pöytäryhmät tanssilattian ulkopuolella. Tanssiladon koristeluun sopivat monenlaiset tyylit, vain mielikuvitus on rajana. Hääparin tyylin mukaan somistuksena on nähty niin juhannuskoivuja, luonnonkukka-asetelmia kuin peilipallokin! Maalaisromanttista tunnelmaa luovat seinien heinäseiväsrivistöt.

Maalaishäihin kuuluu tietysti hyvä ruoka, jonka kokkimme Päivi Lehtonen ja talon emäntä yhdessä valmistavat. Perinteisten tuhdimpien juhlamenuiden lisäksi moderni hääpari voi valita mieleisensä vaikkapa suomalaisista pikkuruuista koostuvien sapasmenuiden joukosta. Hääjuhlan kruunaa hääkakku.

Hääparin valokuvaukselle kartanotilan pihapiiristä löytyy useita paikkoja; tunnelmallinen kirsikkapuistikko, ajan patinoima hirsiseinä tai valoisa kuisti koristeellisine ikkunoineen vain joitakin kuvaustaustoja mainitakseni.

Maalaishäihin voidaan yhdistää myös jatkot savusaunalla. Takkatupaan iltaa jatkamaan mahtuu parinkymmenen hengen seurue,  joten sanontaa ”kun väki vähenee, pidot paranee” voidaan soveltaa tähän. Majoitusta Kuralan kartanotilalta löytyy noin kolmellekymmenelle häävieraalle.

Kesähäille paikallamme on runsaimmin mahdollisuuksia, mutta olemme auki ympäri vuoden. Kartanotilan päärakennus palvelee juhlatilana myös pimeämpään vuodenaikaan. Tule tutustumaan Kuralan kartanotilalle ja löydä oma hääpaikkasi!

Hääyöpaketti morsiusparille

Unohtumattomien hääjuhlien jälkeen tarvitaan vielä rauhallinen ja romanttinen paikka morsiusparin hääyötä varten. Kuralan kartanotilan päärakennuksen yläkerrassa sijaitsevista huoneista erityisesti Hedvigin huone on hääparien suosiossa. Viihtyisä kahden hengen huone vanhanaikaisine huonekaluineen ja puulattioineen on mitä sopivin paikka tuoreen nuorenparin hääyölle – moderneille kaupunkilaisillekin! Hedvigin huoneessa on parivuode, sohvaryhmä, kirjoituspöytä, tv sekä oma kylpyhuone. Pientä luksusta majoittumiseen saatte varaamalla hääyöpaketin, johon sisältyy:

  • pikkupurtavaa saapuessanne illalla/yöllä (huoneessa herkkutarjotin, joka sisältää sesongin marjoja tai hedelmiä, suklaata ja kivennäisvettä
  • kukat maljakossa
  • aamiaistarjotin (mahdollisuus nauttia aamiainen huoneessa normaalia aamiaisaikaa myöhemmin)
Huonemajoituksen yhteyteen varattavan hääyöpaketin lisähinta 42 eur.